Футболната асоциация на Англия ще разследва обвинения в расизъм, насочен към нападателя на Мидълсбро Хосам Мидо по време на двубоя с Нюкасъл в събота. Египтянинът бе обект на ислямофобски подвиквания, докато загряваше на „Ривърсайд”. Подобна бе ситуацията и миналата година на същия мач.

Говорител на ФА заяви: „Ще разгледаме случая. Ще говорим с клубовете. Вероятно ще се наложи да работим с Нюкасъл, за да предотвратим това да се случи отново.”

„Полицията също може да бъде въвлечена, за да помогне в идентифицирането на нарушителите, тъй като това е потенциално криминално деяние. Искаме да дадем на всички да се разбере, че подобни неща не могат да се разминат.”

Мениджърът на Мидълсбро Гарет Саутгейт сподели, че се надява расистите да бъдат заловени, но не смята, че Нюкасъл трябва да бъде наказан.

„Трябва да се издигнем над нещата. Ако хората искат да викат подобни неща, това се отразява на самите тях,” обясни младият специалист. „Има опасност това да се превърне в лов на вещици. Какво трябва да се направи?! Да се накаже клубът?! Те не могат да направят нищо с феновете си, когато гостуват. Решението да се викат подобни неща е индивидуално и не мисля, че ще е справедливо да се накаже Нюкасъл.”