Противно на очакванията на повечето анализатори, известният британски специалист Тери Венейбълс прогнозира, че Тотнъм ще преодолее Реал Мадрид на четвъртфинала в Шампионската лига. Това обаче няма да е достатъчно за „шпорите”, според Венейбълс, за достигане до „Уембли”, където финалисти ще са Челси и Барселона.

В анализа си на двойките, определени от жребия, Венейбълс пише в колонката си в „Сън” :

„Реал може да разполага с Моуриньо и Кристиано Роналдо, но това не означава, че е непобедим. Откритият стил на игра на „белия балет” подхожда чудесно на Тотнъм. Освен това, Реал не се представя успешно срещу английски тимове, сочи статистиката. Реднап познава отлично Моуриньо, а играчите му показаха вече неведнъж, че с дух, сила и качества се нагаждат към различен тип от съперници.

Освен изненадата в тази двойка от четвъртфиналите в Шампионската лига, Венейбълс прогнозира успех за Челси срещу Юнайтед, независимо от това, че шансовете изглеждат 50:50. Барселона нямало да допусне изненада в сблъсъка си с Шахтьор, а Интер щял да преодолее Шалке.

За полуфиналите в турнира Венейбълс предрича успех за Челси срещу Интер и класиране за „Уембли”. В другата двойка той очаква край на мечтите за финал на Тотнъм и зрелищни резултати в двете срещи с възможно предимство за каталунците от 9:4 общо.

Венейбълс спира дотук в анализа си и не дава своята прогноза за евентуалния финал Челси – Барселона.