Селекционерът на Англия Фабио Капело отново ядоса фенове и медии на Острова, като предпочете да играе голф в Марбея, вместо да гледа юношеския национален отбор на страната.

Англичаните играха полуфинал срещу Испания на Европейското първенство за юноши до 19 години и вместо Капело да се огледа за таланти, на които евентуално да даде шанс и в мъжкия тим, той реши да размахва стика в известния испански курорт.

В крайна сметка Англия загуби с 1:3 от Ла Фурия, но младите играчи на трите лъва показаха завидна борбеност и си спечелиха симпатиите на сънародниците си, за разлика от тима на Фабио Капело, който разочарова безкрайно с представянето си на Мондиал 2010.

„Той получава по 6 милиона паунда годишно, за да води националния отбор, а не за да промотира благотворителен голф турнир, който ще се състои през уикенда”, жлъчно пише таблоидът „Сън” по адрес на италианския специалист.

Изданието също така пресмята, че през 30-те дни от отпадането на Англия от Мондиал 2010 досега, Капело е получил заплата от 499980 паунда от Футболната асоциация на страната без да е имал и една минута работа за този период.

„За тези пари той все пак можеше да си направи труда да гледа полуфинала на юношите”, коментира „The Sun”.