Английската футболна лига обяви, че ще накаже Уигън с отнемане на 12 точки от актива на отбора след утрешния последен мач на тима. Латикс се изправят срещу Фулъм в двубой от последния 46-и кръг на Чемпиъншип. 

Санкцията е наложена заради финансовите проблеми на клуба, който в началото на месеца стартира процедура по несъстоятелност. 
 
Уигън, който спечели Купата на Англия през 2013 година, в момента заема 13-ото място в Чемпиъншип, но е само с 10 точки над зоната на изпадащите, което означава, че заради наказанието може да се озове в Лига 1, дори при успех в последния кръг срещу борещите се за директна промоция Фулъм.

От клуба са опитали да обжалват с аргумента, че форсмажорни обстоятелства са породили ситуацията, визирайки финансовия натиск заради пандемията от коронавирус. АФЛ обаче смята, че злополучното управление е продължило и по време на паузата от пандемията и заявява, че наказанието ще бъде наложено.

Привърженици на Уигън и местни медийни дейци са стартирали петиция, с която да заявят мнението си, че санкцията е несправедлива.