Носителят на купата на Англия за 2013 година Уигън Атлетик съобщи, че започва процедура по несъстоятелност. Клубът, който се намира на 14-о място в Чемпиъншип, смени собствеността си преди само преди месец, когато бе закупен от консорциум от Хонконг.

Започналата процедура ще предпази Уигън от фалит заради специалните защити, прилагани от властите по време на кризата с коронавируса.

"Нашите непосредствени цели са да гарантираме, че клубът завършва всичките си мачове през този сезон и спешно да намерим заинтересовани страни, за да спасим Уигън и работните места на хората, които работят за клуба", заяви Бегбис Трейнър отт компания за възстановяване на бизнеса.

"Очевидно спирането на сезон в Чемпиъншип заради COVID-19 е оказало значително влияние върху скорошната съдба на клуба. Уигън е източник на гордост за града от 1932 година и всеки, който се интересува от закупуването на тази историческа спортна институция, трябва да се свърже директно с нас", коментира още Трейнър.

През миналата година Уигън, който изпадна от Висшата лига през 2013 година, отчете загуби в размер на 9,2 милиона лири.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.