Част от медиите в Англия не простиха на Димитър Бербатов пропуските, които направи пред вратата на Валенсия във вторник. Манчестър Юнайтед завърши 1:1 с испанците в Шампионската лига, а българинът получи ниски оценки от изданията на Острова.

„В предишния мач на „Олд Трафорд” Берба вкара пет. Сега обаче изглеждаше така, сякаш не може да уцели и врата на плевня. А когато го правеше, беше в засада”, пише местното издание „Manchester Evening News” и поставя на българина оценка – 6 (по десетобалната система). Това е най-ниската оценка, и преобладава за състава на „червените дяволи”. Партньорът на Бербатов – Уейн Рууни, който също не успя да вкара и направи няколко пропуски, получава 8-ца. За герой на мача MEN определя голмайстора Андерсон. Стражът Бен Амос пък получава 7-ца.

В сайта на Юнайтед споделят мнението на мениджъра сър Алекс Фъргюсън, който заяви, че Бербатов е имал възможност да вкара нови пет гола, но не е успял. На страницата на „дяволите” все пак оценяват и добрата игра на третия страж на гостите.

„Sun” и „Sky Sports” са единодушни за играта на Бербатов – българинът отново получава шестица. И двете издания определят Андерсон за герой на мача. „Sky Sports” пък пише 5-ци на Майкъл Карик и Крис Смолинг.