Българският нападател Димитър Бербатов се скъса да пропуска при равенството 1:1 между Манчестър Юнайтед и Валенсия в мач от група С на Шампионската лига.Равенството бе достатъчно за "червените дяволи" да заемат първото място в групата. Валенсия пък остава на втората позиция и също се класира на осминафиналите.

Цял мач за Юнайтед изигра българският нападател Димитър Бербатов, който направи куп пропуски пред противниковата врата и не успя да се разпише. Най-сериозният бе през първото полувреме, когато остана сам срещу вратаря Гуайта, но той се намеси и отрази опасността.

Валенсия поведе в резултата в 32-та минута, когато Карик сбърка при изнасянето на една топка и я подари на Домингес, който след това пусна към Пабло Ернандес, а той без проблеми прокара кълбото между краката на Амос за 0:1.

Четири минути по-късно Рууни можеше да изравни резултата, но след далечния му удар топката срещна напречната греда.

В началото на второто полувреме Бербатов можеше да два пъти да се разпише с глава, но ударите му минаха в страни от вратата на Валенсия.

Все пак Манчестър Юнайтед стигна до изравнителния гол в 63-та минута, когато Парк стреля, но ударът му бе отразен от Гуайта, след което при добавката Андерсон нямаше проблеми да се разпише на празна врата.

В 66-та минута Бербатов отново имаше възможност да се разпише, но ударът му с глава бе отразен от Гуайта.

В другия мач от групата Бурсаспор спечели първа точка, след като завърши 1:1 при домакинството си на Рейнджърс.

Българският вратар Димитър Иванков бе оставен на резервната скамейка.

Гостите поведоха в резултата в 20-та минута с гол на Кени Милър в 20-та минута.

Бурса стигна до изравнително попадение в 79-та минута, когато Ипек центрира в наказателното поле на Рейнджърс, където Йълдъръм се оказа най-съобразителен и прати топката във вратата на МакГрегър.

Класиране в група С:

1. Манчестър Юнайтед 14 точки

2. Валенсия 11

3. Рейнджърс 6

4. Бурса 1