Сагата с назначаването на нов селекционер на Англия продължава с пълна сила. През уикенда португалецът Жозе Моуриньо, който се смята за основен претендент за поста, намекна че най-вероятно ще откаже на Футболната асоциация, въпреки че агентът му Хорхе Мендеш вече постигна принципна договорка за 4-годишен контракт на стойност 24 млн. паунда.

Ръководителите на английския футбол вече поканиха бившия мениджър на Челси за официални преговори през тази седмица, въпреки че португалецът неколкократно заяви, че предпочита да води клубен тим, като европейските грандове Реал Мадрид и Милан са кандидати за подписа му.

В същото време световният шампион с Италия Марчело Липи се самопредложи за поста. „Марчело е готов да преговаря с Футболната асоциация на Англия. Той предпочита да проведе тези разговори лично, без посредници или агенти. Липи дори няма мениджър. Той вярва, че Англия има футболисти и потенциал да бъде отново голяма сила във футбола“, коментира източник близък до италианеца, цитиран от The Sun.

От всички кандидати, автобиографията на Липи е най-богата, но от футболната централа на стараната обявиха, че все още никой не е отпаднал от борбата. Очаква се наследникът на Стив Макларън да бъде обявен официално преди Нова година.