Украйна победи с 1:0 Англия в квалификационен мач за Мондиал 2010. Двубоят бе без особено значение за тима, воден от Фабио Капело, тъй като „трите лъва” вече се класираха за световните футболни финали в ЮАР. Не така обаче стоят нещата за техния съперник, който се бори за втората позиция. Това бе първа загуба за Англия в рамките на този квалификационен цикъл.

Отборът на Украйна започна много активно мача. Още в началните минути Андрий Шевченко показа, че няма да се даде лесно на по-именития съперник, въпреки че не блесна особено в мача. В 14-та минута „трите лъва” получиха тежък удар. Гостите трябваше да доиграят мача с човек по-малко, след като вратарят Робърт Грийн получи червен картон, след като фаулира в наказателното поле Артем Милевский. За радост на англичаните обаче, звездата на украинците Андрий Шевченко пропусна да изведе своите напред в този случай.

Голът обаче не закъсня. В 30-та минута Сергей Назаренко разстреля вратата на съперника от около 20 метра. Това бе и единственият гол, който феновете на стадиона в Киев успяха да видят.

Въпреки създадените положения и натискът през второто полувреме на англичаните, трите точки отидоха в актива на Украйна, въпреки че това е без значение за „трите лъва”, които вече си осигуриха виза за световните футболни финали.

В другия мач от Група 6 Беларус победи с убедителното 4:0 Казахстан, в среща без значение за отбора, които ще се класира за бараж. Второто място във временното подреждане е за Украйна, който е с 18 точки, с една повече от Хърватия. Във втората половина на потока са тимовете на Беларус, Казахстан и Андора.