Защитникът на Арсенал Уилям Галас обиди съотборниците си като ги нарече „глупави”, заради начина, по който отпаднаха от ПСВ Айндховен в Шампионската лига.

Френският бранител обвини тима и заради липсата на инстинкт пред гола.

29-годишният Галас заяви: „Отпадането е трудно смилаемо. Мисля доста за това. Това, което го прави още по-трудно за преглъщане бе, че аз предупредих съотборниците си да бъдат още по-внимателни.”

„Допуснахме гола в резултат на един абсолютно глупав и ненужен фаул. Топката бе в корнер и просто трябваше да изчакаме. Но сме неопитни. Липсва ни и прецизност в завършващата фаза. Създадохме много повече положения от ПСВ, но не вкарахме нито едно. Трябваше да разчитаме на Алекс да си отбележи автогол.”

Арсенал остава да играе само за третото място във Висшата лига този сезон.

Галас добави: „Когато си топ футболист, единственото, което признаваш е победата. Но вече нямаме шанс за трофей. Ще направим всичко възможно да завършим трети, но това не е мечтана цел за нас. Всеки сам се мотивира, но в такава ситуация не е лесно. Много хора казват, че Арсенал играе красив футбол. Но много често не успяваме да вкараме дори един гол…”