Уигън Атлетик спря устремения за челните места отбор на Манчестър Сити, побеждавайки го с 2:1 на „Джей Джей Би Стейдиън”. И трите гола в последния мач от 6-ия кръг на Висшата лига паднаха през първата част.

Домакините откриха резултата в 25-ата минута, когато Антонио Валенсия стреля силно от около 25 метра и успя да разпечата вратата на младия Джо Харт. Радостта за възпитаниците на Стив Брус обаче трая твърде кратко и само няколко минути по-късно Манчестър Сити успя да се върне в мача, изравнявайки чрез защитника си Винсент Компани. Бранителят бе точен в 22-ата минута след асистенция на бразилеца Елано Блумер отдясно.

При една от поредните си атаки, „латикс” получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, след нарушение Хавиер Гаридо срещу Уилсън Паласио. Зад топката застана най-добрия в редиците на Уигън в този мач Амр Заки, който не сгреши и отново даде преднина на своя тим.

През втората част гостите от Манчестър увеличиха оборотите и по-често поглеждаха към вратата на Уигън, докато домакините предпочитаха да действат на контраатака. В заключителните минути на мача Амр Заки имаше отлична възможност вкара нов гол, но стража на гостите Джо Харт се намеси блестящо предотврати попадението.

В крайна сметка Уигън изигра поредния си силен мач и вече се намира на 10-та позиция, а тимът на „гражданите” е осми. Българските национали Валери Божинов и Мартин Петров продължават да лекуват различни травми и логично не попаднаха в групата за мача.