Уест Хем възкръсна от мъртвите като гост на Евертън и постигна невероятен успех след обрат в последните секунди. "Карамелите" водеха с 2:0 до 78-та минута, но безхаберната им игра в защита в края доведе до успеха с 3:2 за лондончани. 

Ромелу Лукаку и Аарън Ленън бяха дали преднина за домакините, а между попаденията им Кевин Миралас беше изгонен. Но това не се отрази на играта им в нападение, а дори изпуснаха и дузпа. 

В края обаче дойдоха и левашките изяви в защита, които позволиха на Михаил Антонио, Диафра Сако и Димитри Пайе да осъществят немислимия малко преди това обрат. 

Иначе мачът не предвещаваше такъв развой. В 13-та минута Брайън Овиедо направи страхотен пробив по фланга и пусна топката към Лукаку, който с прекрасно отиграване преодоля вратаря за 1:0. 

"Карамелите" бяха активни и играеха добре напред, но една глупава постъпка на Кевин Миралас в 34-та минута му коства втори жълт картон и до края на мача тимът му беше с човек по-малко. Но въпреки това мърсисайдци увеличиха преднината си. 

В 56-та минута Ромелу Лукаку се вживя в ролята на асистент и намери по перфектен начин Аарън Ленън, чийто удар от наказателното поле се превърна в гол и Евертън поведе с 2:0. А всичко в този мач можеше да приключи в 69-та минута, когато домакините получиха дузпа. 

Тя беше дадена за нарушение на Алекс Сонг, но от 11-те метра Лукаку стреля немощно, което позволи на вратаря Адриан да избие. И тогава започна драмата за "карамелите", която завърши кошмарно за тях. 

Първо в 78-та минута Марк Ноубъл намери перфектно Михаил Антонио и той с глава намали на 1:2. Само три минути след това резултатът вече беше изравнен. Тогава Диафра Сако засече топката след центриране на ДИмитри Пайе. 

Шокът за всички на "Гудисън Парк" беше пълен в 92-та минута. Тогава Сако и Пайе си размениха ролите, като този път французинът беше в ролята на голмайстора и хвърли в екстаз мениджъра си Славен Билич, който е бивш играч на "карамелите". 

След този развой Уест Хем събра 49 точки и изпревари Манчестър Юнайтед на петата позиция в класирането. "Чуковете" вече са само на осем точки от върха. Евертън пък каза сбогом на всякакви мижави претенции за Европа и крета на 11-ата позиция с 38 точки и явно ще доиграва поредния си провален сезон.