Мъката за Астън Вила няма край в този сезон. Феновете на бирмингамци трябваше да преглътнат още един горчив хап, този път и в домакинството на Евертън, след поражението с .

Интригата в този мач приключи още преди почивката. Тогава "карамелите" поведоха с бърз гол на Рамиро Фунес Мори, а тъкмо когато домакините бяха живнали, получиха и второ попадение. Те бяха огорчени от Аарън Ленън за втори път. 

Мачът започна по великолепен начин за мърсисайдци, които поведоха при първата си по-опасна атака. В 5-та минута Кевин Миралас центрира перфектно от корнер, а Рамиро Фунес Мори беше оставен непокрит в наказателното поле и с глава разстреля Брад Гузан за 1:0. 

Това ранно попадение вкара мача в русло, което устройваше перфектно гостите от Ливърпул. Те лесно отбиваха натиска на домакините, поне до средата на първата част. Около 23-та минута обаче играчите на Вила започнаха и да обстрелват вратата на Хоел Роблес. 

Тогава Гейбриъл Агбонлахор имаше хубава възможност да изравни резултата, но изстрелът му не намери целта. Малко след това и Ашли Уестууд имаше хубава ситуация, за да изравни, но ударът му беше избит от Роблес. 

И тъкмо когато бирмингамци надигнаха глава, бяха посечени за втори път. В 30-та минута перфектна контра на Евертън приключи с подаване към Аарън Ленън в наказателното поле и той без забавяне стреля към вратата. Топката мина през краката на Брад Гузан и се спря за втори път в мрежата му - 2:0. 

До почивката "карамелите" можеха съвсем да обезверят съперника си, но в 33-та минута бившият им играч Джолиън Лескът, който сега е във Вила, изби от голлинията сигурен гол след продължително разбъркване и изстрел на Кевин Миралас. 

До почивката повече интересни моменти нямаше и в крайна сметка повече попадения през първото полувреме не паднаха. А след почивката продължиха лошите моменти за домакините от Бирмингам. 

Те атакуваха безидейно и в крайна сметка не можаха да затруднят сериозно Хоел Роблес в първите минути на втората част. Напротив, те позволиха на гостите да ги атакуват още, а Ромелу Лукаку по чудо не се разписа в 59-та минута, когато Брад Гузан изби. 

Но в следващата атака "карамелите" направиха преднината си класическа. След центриране от корнер първият удар на Лукаку беше избит, но топката се върна у Рамиро Фунес Мори, който центрира перфектно и при "поправката" си белгиецът беше безпощаден с глава - 3:0. 

Това беше неговият 17-и гол за сезона, с което стана най-резултатният играч на "карамелите" в рамките на един сезон във Висшата лига. Освен това подгони сериозно и лидера по голове в Премиършип в момента Джейми Варди. 

След това попадение играчите на Евертън се забавляваха на терена и рядко допускаха опасности пред Роблес. Лукаку редуваше пропуск след пропуск, но това не се отрази на спечелването на трите точки. 

На всичкото отгоре феновете на домакините започнаха да напускат стадиона в 74-та минута в знак на протест на слабата им игра, като те изпуснаха гола на любимците си в 80-та минута. Тогава Руди Гестед намали резултата, след като разстреля с глава Хоел Роблес след центриране на Жордан Верету. 

До края домакините се хвърлиха здраво напред, но центриранията им бяха обирани от защитниците и вратаря на Евертън. Така Вила записа поредната си загуба и е още по-близо до изпадането. Евертън пък си се уреди все по-комфортно в средата на таблицата, но възможности за по-горно класиране изглежда, че няма.