Уест Хем прекъсна серията от четири победни победи на Арсенал, след като от 0:2 се добра до равенство 2:2 в лондонското дерби.

Топчиите започнаха по-силно двубоя и след като Робин Ван Перси направи два пропуска, в 16-ата минута холандския национал не сгреши и след като вратарят Робърт Грийн не се намеси добре при центриране на Бакари Саня откри за 1:0.

В 37-ата минута Карлтън Коул изпусна Уилям Галас след изпълнение на ъглов удар и капитанът на Арсенал попари феновете на Ъптън Парк с втори гол.

Коул се поправи за грешката си при попадението на Галас и вкара за 1:2, след като в 74-ата минута вкара лошо избита топка от младия вратар на гостите Вито Маноне, който имаше проблем с отразяването на изстрел на Алесандро Диаманти от пряк свободен удар.

В 80-ата Карлтън Коул пък бе фаулиран за дузпа от Александър Сонг. Зад бялата точка застана Диаманти, който не сгреши и фиксира крайното 2:2.

Уест Хем доигра двубоя с десет човека, тъй като пет минути преди края Скот Паркър посече Сеск Фабрегас и видя жълтия картон за втори път.