Настоящият собственик на Уест Хем Егерт Магнусон заяви след рекордната глоба, която клубът му получи вчера, че ще съди бившия президент Терънс Браун и бившия изпълнителен директор Терънс Олдридж, които са отговорни за сделката по привличането на Карлос Тевес и Хавиер Масчерано.

Чуковете” бяха глобени с 2,5 милиона паунда заради участието на трета страна по договорите на играчите и с още 3 милиона за предоставянето на недостатъчно ясна информация по случая на ръководството Висшата лига.

Исландецът Магнусон придоби клуба след подписването на тази сделка и ще търси компенсация от 5,5 милиона паунда, колкото е размера на глобата от бившите управници на Ъптън Парк.

„Клубът ще разгледа финансовото наказание, което бе наложено и ще се потърси правен съвет, преди да коментира възможностите за обжалване или другите стъпки, които могат да бъдат предприети” – се казва още в официалното съобщение на клуба.

Добрата новина за Уест Хем, че въпреки нередността по договора си Карлос Тевес може да доиграе сезона с екипа на борещите се да не изпаднат от Висшата лига "чукове". Хавиер Масчерано вече играе в Ливърпул и няма да бъде наказван.