Уест Хем записа важна победа като гост на Блекбърн в късния съботен двубоя от Премиършип. „Чуковете” се наложиха с 2:1, с което задминаха Уотфорд и вече не са последни в класирането.

Победата дойде след изключително спорен гол на Боби Замора, който страничният съдия зачете, въпреки че телевизионните повторения показаха, че топката не е преминала гол линията.

Кристофър Самба откри резултата за домакините в началото на второто полувреме, когато засече с глава топката и я прати в мрежата на Робърт Грийн. Карлос Тевес върна надеждите на Уест Хем в 71-та минута, когато се разписа от дузпа.

Домакините доиграха мача с 10 души, след като представящият се блестящо в последните срещи Дейвид Бентли бе изгонен от Хауърд Уеб.

Победата на Уест Хем е едва втора, откакто Алън Кърбишли пое поста мениджър. Трите точки, спечелени от лондонския тим изведоха „чуковете” на осем точки от зоната на спасението.

За Блекбърн поражението пък най-вероятно означава край на евромечтите. Ръководството на отбора бе ядосано от отсъжданията на реферите, като определи голяма част от тях като неправилни.