Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се надява да се появи на терена в мача срещу Спортинг. Още вчера наставникът на „червените дяволи” Алекс Фъргюсън заяви, че футболистът ще е на негово разположение в първия мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Самият Рууни сподели пред SkySports, че надеждите му са да помогне на своите съотборници, макар и само за няколко минути.

„Чувствам се добре. Още преди няколко седмици усещах, че мога да играя и много се разстройвах, че все пак оставах на резервната скамейка. Все пак, може би е било за добро”, каза Рууни.

„Треньорът и физиотерапевтите знаят, че сезонът е дълъг и постъпват така, както смятат за най-добре”, допълни нападателят, който не се е появявал в игра откакто се контузи в срещата с Рединг на старта на Висшата лига.

Оттогава тимът от „Олд Трафорд” изпитва сериозни затруднения пред гола, тъй като новото попълнение Карлос Тевес все още не се намира в оптимална форма, а Оле Гунар Солскяр се отказа от активна кариера поради множество контузии.