Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън потвърди, че Уейн Рууни ще бъде на негово разположение за първия мач на „червените дяволи” от груповата на фаза на Шампионската лига срещу Спортинг.

Нападателят не е влизал в игра, откакто се контузи лошо в срещата с Рединг на старта на Висшата лига. Оттогава тимът от „Олд Трафорд” изпитва сериозни затруднения пред гола, тъй като новото попълнение Карлос Тевес все още не се намира в оптимална форма, а Оле Гунар Солскяр се отказа от активна кариера поради множество контузии.

21-годишният Рууни трябваше да се завърне още срещу Евертън тази събота, но сър Алекс не поиска да рискува. Оуен Харгрийвс ще бъде на разположение на своя наставник за мача със Спортинг, след като се възстановяваше от контузия в коляното.

„И двамата ще могат да играя във сряда”, каза Фърги.

„Послушах съветите на медицинския екип за Уейн, който започна да тренира нормално едва от понеделник. Счетох, че пет дни не са достатъчни, за да го пусна отново в игра. В последните няколко дни обаче, той започна да работи здраво, в събота сутринта, в неделя и ще продължи така до сряда. При това положение със сигурност ще мога да го пусна срещу Спортинг”, призна още треньорът от „Олд Трафорд”.