Манчестър Сити и ПСЖ ще бъдат признати за виновни в нарушение на финансовия феърплей, пише британският вестник Телеграф.

Двата клуба да под детайлно разследване от страна на УЕФА и рискуват да получат най-строгите наказания.Има голяма вероятност Сити и ПСЖ да бъдат наказани с лишаване от извършване на трансфери или голяма парична глоба.

Обсъждането на разследването ще се състои по време на заседание на Независимия орган за финансов контрол на УЕФА (CFCB), което ще се проведе във вторник и сряда. На него ще бъде взето решението за степента на сериозността на наказанието към двата клуба. Според изданието двата клуба няма да бъдат вадени от Шампионската лига.

Манчестър Сити и ПСЖ не коментират по никакъв начин информацията за възможно наказание от страна на УЕФА. Централата разследва за нарушаване на финансовия феърплей повече от 20 клуба.

Първият наказан клуб е Барселона, но наказанието не е свързано с финансовия феърплей. Испанският клуб няма право да извършва трансфери до лятото на 2015 година заради нарушаване на правилата за извършване на трансфери на чуждестранни играчи под 18-годишна възраст.