Официалният сайт на УЕФА описа България като опасен противник на Англия в мача между двата тима от евроквалификациите, който ще се играе на трети септември в Лондон.

„След слабото представяне на Мондиал 2010, англичаните излизат срещу българите без контузеното дуо от Челси Франк Лампард и Джон Тери. Боби Замора също е аут, заради проблем с бедрото, но нападателите на Тотнъм Питър Крауч и Джърмейн Дефоу бяха повикани, въпреки скорошните си здравословни проблеми. Рио Фърдинанд също е аут с контузията, която получи преди Мондиала, докато вратарят Скот Паркър се завръща в състава след повече от две години отсъствие”, коментира uefa.com.

Англия няма загуба от България и в осемте мача помежду им има четири победи и четири равенства. Седем от осемте им мача обаче са контроли.

Англичаните спечелиха всичките си десет мача от квалификациите за Мондиала, но пък последната им евроквалификация за Евро 2008 бе загубена с 2:3 от Хърватия, което остави трите лъва извън финалния турнир в Португалия, припомнят от УЕФА.