Аматьорският Дройлсдън бе изхвърлен от борбата за Купата на Англия. Причина за решението бе фактът, че голмайсторът на тима Шон Нютън е играл, докато е трябвало да изтърпи наказание за пети жълт картон. Малкият тим победи след преиграване Честърфийлд с 2:1, благодарение на попаденията на Нютън. Така Дройлсдън си осигури място в трети кръг, където трябваше да срещне Ипсуич.

Футболната Асоциация не се смили над Дройлсдън, тъй като по тяхна информация клубът от Северната Конференция е бил предупреден за наказанието на Нютън на 10 декември.

Така четвъртодивизионният Честърфийлд ще играе с Ипсуич на 3 януари.

Комитетът към ФА, отсъдил наказанието на Дройлсдън, санкционира клуба още да върне 30000 паунда, прибрани за победата, за да бъдат те предоставени на Честърфийлд.

Президентът на аматьорите Дейв Пейс обяви, че клубът ще обжалва, като жалбата ще се разгледа вероятно в сряда.

Пейс се изцепи още при новината, че може да бъде изхвърлен отборът му, че „ще се хвърли от най-близкия мост, ако това стане”.

След санкцията, той коментира: „Ние победихме Честърфийлд честно на терена. Не става дума да сме спечелили в последната секунда заради облагата. Шон Нютън е просто един от нашите играчи. Грешката е на нашият секретар. Глобете ни с каквато искате сума, но не ни изхвърляйте!”

Пейс добави: „Грешката е административна. Мислехме, че Шон трябва да пропусне мача на 31 декември.”

Президентът завърши: „В края на краищата, важен е футболът. Дори ако жалбата ни не бъде уважена, ние победихме Честърфийлд и никой не може да ни отнеме това.”