Джолиън Лескът отпадна от групата на Евертън за двубоя със Сигма Оломоуц в Лига Европа, в четвъртък на „Гуудисън Парк”. Мениджърът на „карамелите” Дейвид Мойс призна, че търпението му вече се е изчерпало и той е много разочарован от отношението на футболиста.

„Няма да включа Джолиън Лескът в състава. Поведението му през последните няколко дни е много лошо и по тази причина не го искам в групата,” каза Мойс на пресконференция днес. „Винаги съм смятал, че той е добро момче. Но мисля, че сега разочарова не само себе си, но и съотборниците си.”

Английският национал не тренира с първия отбор на Евертън тази сутрин, а клубът не даде някакво обяснение. Това направи все по-вероятен трансфера на Лескът в Манчестър Сити, като в сделката може да се окаже въвлечен и Мартин Петров. Сити вчера обяви, че иска размяна на футболисти, като именно Петров бе един от спряганите за трансфер на „Гуудисън Парк”. Евертън ще получи и сериозна финансова инжекция – около 18 милиона паунда за Лескът, като сумата може да достигне и до 22 милиона.

Дейвид Мойс в началото бе категоричен, че не иска да се разселя с един от най-добрите си играчи, но в крайна сметка изглежда е решил, че няма нужда от немотивирани играчи в състава си.