Турския национал Тунчай Санли, който се очаква да подпише с Мидълзбро до края на седмицата, сподели своята радост от възможността да играе в Англия.

Той вече се е споразумял за личните си условия и е на път да стане вторият футболист след Джереми Аладиер, който да подсили нападателната мощ на клуба.

Днес турският национал трябва да премине медицински изследвания и да парафира своя договор.

„Малко съм изморен. Трябва да проведем разговори, относно някои детайли и се надявам най-късно утре да подпиша с Мидълзбро”, заяви самият Тунчай.

„Английското първенство е страхотно. Тук се играе най-добрият футбол в света и се радвам, че ще бъда част от него”.

„Разбира се, обичам да вкарвам голове, но винаги съм бил отборен играч, така че моят стил на игра зависи от тактиката на треньора. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си.”

25-годишният нападател призна, че се е посъветвал с другите турци във Висшата лига – Емре (Нюкасъл) и Тугай (Блекбърн) за идването му на Острова.

„Те са мои добри приятели и дълго поговорихме за Премиършип. От началото на кариерата си си мечтая да играя в Англия, а Мидълзбро е един от най-влиятелните клубове”, допълни острието.

Тунчай, който бе следен и от Манчестър Сити и Бирмингам, започва кариерата си в Сакарияспор, преди да подпише с Фенербахче през 2002. За „фенерите” той има 59 гола в 154 шампионатни срещи.

Той също така вкара хеттрик срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига през 2004г.