Отборът на Англия не срещна никакви проблеми срещу Словакия в приятелската среща, която „трите лъва” спечелиха с 4:0. Единственото, за което Фабио Капело може да съжалява са контузиите, които получиха негови футболисти по време на двубоя, който се игра на стадион „Уембли”. Травми получиха Питър Крауч, Емил Хески и Карлтън Коул. Попаденията пък отбелязаха Хески, Рууни (два гола) и Лампард.

Участие в срещата взе и бившият футболист на ЦСКА и съотборник на Благой Георгиев и Валентин Илиев в Терек – Радослав Забавник.

Домакините започнаха много мобилизирано двубоя и първото попадение не закъсня. В 7-та минута на мача, след двойно подаване между Джерард и Рууни, топката достигна до Хески, който реализира отблизо за 1:0. До почивката зрителите на мача така и не видяха нов гол, за сметка на това през второто полувреме паднаха още три попадения.

В 62-та минута топката се оплете в мрежата на Словакия, но страничният рефер маркира преди това засада на Джон Тери, който протегна крак да довкара топката, като преди това Питър Крауч я беше насочил в правилната посока.

Въпреки това, само няколко минути по-късно резултатът на таблото вече беше променен. Дейвид Бекъм центрира чудесно в наказателното поле на гостите, където на точното място бе застанал Уейн Рууни, за да вкара с глава за 2:0.

Третото попадение за англичаните отбеляза Франк Лампард, а последното падна точно в заключителните секунди, благодарение отново на Уейн Рууни, като с това играчът на Манчестър Юнайтед  сложи точка на спора. Двубоят бе под номер 109 с националната фланелка за Дейвид Бекъм.

Следващият двубой на момчетата на Фабио Капело е в сряда срещу Украйна. Двубоят е част от квалификационна група 6 за Мондиал 2010.