Селекционерът на Португалия Пауло Бенто категорично заяви след класирането на тима за Евро 2012, че няма да повика Рикардо Карвальо и Жозе Босингва за шампионата в Полша и Украйна.

Карвальо напусна тренировъчния лагер на португалците преди квалификацията с Кипър през август, след като разбра, че няма да бъде титуляр, а Босингва изригна срещу наставника, след като не бе викнат за плейофите срещу Босна.

След тези случки бранителите на Реал Мадрид и Челси заявиха, че няма да играят за националния отбор, докато негов треньор е Бенто.

Ето и какъв бе отговорът на 42-годишния наставник, след като класира Португалия за Евро 2012 след успех над Босна и Херцеговина в баражите с общ резултат 6:2: „Никакво извинение не може да поправи това. Те ще гледат Евро 2012 като зрители.”

Пауло Бенто аргументира допълнително решението си да не разчита на Жозе Босингва със случка преди контролата с Аржентина през февруари, когато бранителят на Челси изглежда си е измислил фалшива травма.

„Играч никога не трябва, при никакви обстоятелства, да симулира контузия, за да не играе за националния отбор. Всички негови съотборници видяха както направи той. Всеки трябва да поема отговорност за грешките си”, отсече Бенто.