Селекционерът на Косово Бернар Шаланде направи неуместна шега по време на пресконференцията си преди европейската квалификация с Англия утре. На въпрос как футболистите му могат да спрат звездата на „трите лъва” Рахийм Стърлинг, специалистът сподели, че това може да се случи, ако някой счупи крака на нападателя.

„Това че Стърлинг ще играе не е добра новина за нас. Новината е още по-лоша, защото ако Стърлинг играе то той е най-добър на своята позиция в света. В първия мач, който загубихме с 3:5 видяхме каква заплаха е Стърлинг. На второ място, ако бях на мястото на Стърлинг, то щях да искам да покажа добра игра и поведение”, сподели още специалистът.

Нападателят на Манчестър Сити пропусна последната европейска квалификация на Англия срещу Черна гора заради скандала, в който се забърка с Джо Гомес. Той бе наказан от селекционера Гарет Саутгейт.

„Ако погледнем квалификациите до този момент, ще видим, че никой друг тим не е вкарал колкото Англия. Този тим има невероятен потенциал в офанзива. Победи със 7:0, 6:0, 5:0, 5:0, 5:0. Това е невероятно. Няма друг такъв отбор, това означава много сериозно предизвикателство. Като треньор се наслаждавам на подобни предизвикателства, но в същото време се и страхувам малко. Може би е малко забавно, но това ще бъде мач номер 1001 за Англия, а за нас 29. Мисля, че са малко по-опитни от нас”, каза още селекционерът на Косово.