Футболната асоциация на Англия отложи края на зимния трансферен прозорец с още два дни и така той ще завърши на 2-и февруари 2009-а година. Решението бе продиктувано от факта, че 31-и януари, когато трябва да бъде сложена точка на всички трансфери, се пада в събота, което е неработен ден. Решението на ФА бе обявено официално, след като приключи съвещанието с клубовете от Висшата лига, лига Чемпиъншип и всички по-ниски ешелони на футбола на Острова.

Предстои обаче УЕФА и ФИФА да обсъдят този казус и това да бъде сведено и до останалите национални асоциации по света.

Подобен случай имаше и през лятото, когато последният ден на трансферния период- 31-и август, беше в неделя. Тогава трансферите приключиха до 1-и септември, а периодът беше удължен с един ден.

„След консултации с нашите партньори от Висшата лига и от Футболната лига беше взето решение краят на зимния трансферен период да бъде обявен в 17.00 часа на 2-и февруари. Това става необходимо заради факта, че 31-и януари е в събота, което е неработен ден за институциите. Освен това, много чуждестранни асоциации, чиито играчи са ангажирани от английски клубове, имат затруднения с комуникациите и се надяваме, че това ще ги улесни”, се казва в официалното изявление на Футболната асоциация.