Бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс разкри интересни подробности за действията на т.нар. трансферен комитет на „Анфийлд“ и отказа му да привлече настоящата звезда на Тотнъм Деле Али.

Атакуващият футболист премина на „Уайт Харт Лейн“ през лятото от тима на МК Донс, като „шпорите“ платиха 5 млн. паунда за услугите му. Роджърс обаче разкри, че 19-годишният Деле Али е бил дал съгласието си да премине на „Анфийлд“, но ръководството на „червените“ отказало да плаща седмичната му заплата в размер на 4000 паунда.

„Вярвахме, че той ще дойде в Ливърпул. Бях разговарял с приемните му родители. Карл Робинсън, мениджърът му в МК Донс, го доведе при нас. Те имаха мач в събота, а ние в неделя играехме с Уест Хем, когато осъществихме контакт. Всичко опираше до борда, бях разговарял вече с Карл“, коментира Роджърс.

„Той беше свършил отлична работа с него. Пускаше го на различни позиции, учеше го и всъщност дойде при мен и ми каза: „слушай, имам един играч, който мисля, че ще стане фантастичен. Бих се радвал да го видя в Ливърпул“. Гледахме го, а след това прекарахме няколко часа в хотела. Той искаше да дойде в Ливърпул. Единствено клубът трябваше да приключи сделката. В крайна сметка той остана, сделката между двата клуба не се получи, а след това отиде в Тотнъм, което бе наистина разочароващо“, призна Роджърс.