Президентът на Тотнъм Даниел Леви всеки до месец ще представи плановете на клуба за изглаждане на нов 50-хиляден стадион до „Уайт Харт Лейн”.

„Дейли Мейл” твърди, че проектът на стойност 300 милиона паунда, което е доста повече от цената на съседния „Емирейтс стейдиъм”, ще бъде построен до вече съществуващото старо съоръжение на Тотнъм, а строителните работи ще започнат в края на тази година.

Очаква се Леви да направи официално съобщение за новия стадион през следващия месец, но клубът все още събира парите за финансирането на проекта. Президентът, решен да остави след себе си нещо за поколенията, се надява повечето средства да му бъдат заети от различни банки и компании.

Желанието на Тотнъм е да запази името „Уайт Харт Лейн”, но вече се проучват възможностите за финансов стимул чрез продажба именно на наименованието на стадиона.

Новият супер-стадион трябва да бъде готов до 2012 година. Въпреки че Леви разглеждаше опциите отборът да играе на „Уембли” или на стадиона на Уест Хем докато техният бъде готов, засега „шпорите” остават в Северен Лондон.