Прекрасната серия на Тотнъм от мачове без загуба в Премиършип намери своя край. Малко повече от месец след поставянето на началото ѝ, "шпорите" паднаха от Кристъл Палас на "Селхърст парк". 

Досега те имаха шест поредни двубоя без поражение, като от тях четири бяха победи. Едно от двете ремита в тази поредица беше отново срещу Палас, като "орлите" се очертаха като "черна котка" за съперника си през тази кампания. 

Иначе мачът предложи скучна първа част и страхотна игра след почивката. Именно тогава паднаха и попаденията, като дежурният голмайстор Хари Кейн откри резултата за гостите, но Дуайт Гейл от спорна дузпа и Джейсън Пънчън в края направиха пълния обрат. 

През първата част интересните положения не бяха особено много. Глен Мъри имаше страхотен шанс да открие резултата, но Юго Лорис го спря. Колегата му на вратата на Палас Хулиян Сперони пък спря изстрел на Дани Роуз, а Кристиян Ериксен от невероятна дистанция прати топката в аут, вместо във вратата. 

В края на полувремето домакините претендираха за дузпа за нарушение на Федерико Фасио срещу Дуайт Гейл, но реферът прецени, че няма достатъчно основания, за да отсъди нарушение и така резултатът се запази непроменен до почивката. 

Но след нея се развихри истинска буря на "Селхърст Парк". Още в 49-та минута Хари Кейн с осмия си гол от началото на сезона в Премиършип откри резултата, като стреля безпощадно от границите на наказателното поле и не остави шансове на Сперони. 

Това не отчая домакините и те тръгнаха да търсят обрата. Малко след попадението на Кейн Дуайт Гейл и Скот Дан пропиляха страхотни шансове за изравняване. Но постоянството на "орлите" даде резултат в 67-та минута. 

Тогава Бенжамен Стамбули повали Джо Ледли в наказателното поле, макар ситуацията да беше доста спорна. Реферът този път даде дузпа, а от нея Дуайт Гейл беше безкомпромисен и изравни. 

Но това не успокои домакините и те тръгнаха да търсят пълен обрат. Така се стигна до 80-та минута, когато Джейсън Пънчън с хубав изстрел през защитник след продължителна атака сложи точка на спора с гола си за 2:1. 

До края и двата тима имаха шансове за гол, но вратарите бяха на мястото си и резултатът се запази. Така Тотнъм изпусна шанса си да се изкачи, макар и временно, на третата позиция и остава пети с 34 точки. Кристъл Палас пък се измъкна от зоната на изпадащите при първата си победа под ръководството на Алън Пардю във Висшата лига този сезон.