Отборът на Тотнъм се справи без проблеми с Блекбърн в мач от 30-я кръг на Премиършип. „Шпорите” победиха с категоричното 3:1 като домакин, като попаденията донесоха така нужните три точки на тим, който все още таи надежди да се вмъкне сред водещите отбори в челото на класирането.

Тотнъм заема четвърта позиция във временното подреждане с 52 точки, но плътно отдолу се движи и Манчестър Сити, който има 49, но е и с два мача по-малко. Ливърпул и Астън Вила също имат претенции за по-предни места в края на сезона, вместо заеманите сега 6-о и 7-о.

"Шпорите" излязоха на терена със само един допуснат гол в последните си 6 мача на "Уайт Харт Лейн", докато Блекбърн бяха спечелили едва едно от последните си 19 гостувания в лигата.

В началото на мача домакините имаха някои добри положения, които обаче бяха пропилени от Роман Павлюченко. Гостите имаха проблеми още в 25-та минута, след като се наложи вратаря Пол Робинсън да бъде сменен. На негово място влезе Джейсън Браун. Точно в края на първото полувреме, когато изглеждаше, че двата отбора ще се оттеглят при нулево равенство, Джърмейн Дефоу откри резултата със 17-ия си гол в първенството. Нико Кранчар центрира отляво, Ведран Чорлука отклони топката с глава и Дефоу почти от упор вкара за 1:0.

Веднага след гола, реферът сложи край на първото полувреме. Десет минути след подновяването на играта обаче Роман Павлюченко отбеляза за 2:0. С нисък шут от границата на наказателното поле той преодоля вратаря на Блекбърн Браун.

В 80-та минута Кристофър Самба успя да върне интригата, намалявайки на 1:2 след корнер, изпълнен от Мортен Гамст Педерсен. Играчът на Блекбърн надскочи всички в наказателното поле и отбеляза отблизо с глава. Само пет минути по-късно, отново Павлюченко с удар отблизо докара нещата до 3:1 след асистенция на игралия отлично в този мач Гарет Бейл.

До края на срещата не се случи нищо интересно и така Тотнъм продължава да гледа към зона Шампионска лига.