Тотнъм привлече нападателя Дарън Бент от Чарлтън за рекордната сума за клуба сума от 16.5 милиона паунда. 23-годишният английски национал премина медицински тестове вчера и подписа договор за шест години. Трансферната сума ще бъде изплащана на вноски.

Бент заяви: „Тотнъм разполага с много млади английски играчи и като цяло с млад състав, това е отбор, който върви напред, а именно в тази посока искам да вървя и аз. Вълнувам се, както и клуба, и се надявам да покажа способностите си.”

Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол също бе доволен да види края на трансферната сага. „Силата на Дарън е неговата издръжливост. Обикновено играчите правят спринтове три или четири пъти за 45 минути, докато той ги прави през цялото време и ако успееш да прокараш топката през защитата, той ще е там. Затова го харесвам. Той има скорост, свързва се добре с останалите и вижда пасовете – умее да оползотворява свободните пространства.”

Предишният най-скъп трансфер на Тотнъм бе привличането на Сергей Ребров за 11 милиона паунда от Динамо Киев през лятото на 2000 година.

Предишният клуб на Бент – Ипсуич ще получи 20% от трансферната сума – 2.58 милиона паунда.

В атаката на Тотнъм, Бент ще си партнира с новата звезда на тима - българина Димитър Бербатов.