Тотнъм разби с класическото 3:0 Манчестър Сити в мач от 17-я кръг на Премиършип.

Българският национал Мартин Петров се появи в игра в 71-та минута и разнообрази нападението на „гражданите”, но неговите съотборници не се възползваха от извеждащите му подавания.

Домакините поведоха още в 37-та минута, когато Ленън преодоля Силвиньо и центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Крауч свали топката с глава към Кранчар и той я прати във вратата на Шей Гивън.

В началото на второто полувреме Тотнъм удвои своята преднина, след като Крауч свали топката с глава към Дефоу, който премина Коло Туре и наказа Гивън за 2:0.

В 87-та минута Мартин Петров изпробва рефлекса на Еурелио Гомес и бразилският страж на „шпорите” спаси.

60 секунди по-късно Петров изведе в чудесна ситуация Емануел Адебайор, който обаче стреля над напречната греда.

В последните секунди на срещата Ленън подаде към Нико Кранчар, който премина през Адебайор и прати топката между краката на Гивън за крайното 3:0.

Ливърпул надделя трудно с 2:1 срещу Уигън и мърсисайдци се върнаха на пътя на победата.

Домакините поведоха в резултата в 10-та минута, когато Аурелио подаде към Нгог, който изпревари Къркланд и прати топката в мрежата му.

Ливърпул стигна до втори гол в срещата в 79-та минута, когато Торес се възползва от грешка на Емерсън Бойс и отблизо вкара за 2:0.

Уигън стигна до почетен гол в срещата, след като в последните секунди на срещата Н’Зогбиа премина през трима играчи на домакините и с хубав шут направи безпомощен Рейна.

След тази победа Ливърпул остана на шесто място с 27 точки.