Отборът на Тотнъм продължава отличното си представяне от началото на сезона в английската Висша Лига. „Шпорите” спечелиха с 2:1 гостуването си на Уест Хем в мач от 3-тия кръг на първенството и по този начин продължиха победната си серия, като имат пълен актив от 9 точки след 3 победи.

Всичко по-интересно в лондонското дерби на „Фратън Парк” се случи през второто полувреме, когато паднаха и трите попадения в мача.

Резултатът бе открит в 48-та минута, когато вратарят на Уест Хем Робърт Грийн с отличен пас изведе Карлтън Коул. Нападателят преодоля отбраната на гостите само с едно докосване, след което се обърна и с мощен удар от 20 метра вкара за 1:0.

Само 5 минути по-късно отново Коул се превърна в главно действащо лице, но този път в негативен план. При несполучлив опит за пас голмайсторът успя да изведе по перфектен начин Джърмейн Дефоу, който без проблеми преодоля Грийн и изравни резултата.

„Шпорите” стигнаха до победата в 79-та минута, когато Ведран Чорлука намери по крилото Аарън Ленън. Националът на Англия се справи със Спектър и с удар в левия ъгъл донесе успеха за своя отбор.

Със спечелените три точки Тотнъм излезе на върха в Премиършип с пълен актив от 9 точки след 3 мача. Уест Хем пък е 10-ти с 3.