Тотнъм е отправил оферта за аржентинския плеймейкър Хуан Роман Рикелме. Лондонският клуб е изпратил предложение на Виляреал за 10.5 милиона паунда за 29-годишния футболист.

Рикелме може да се окаже именно играчът, от който мениджърът Мартин Йол се нуждае, за да гради върху него тактиката на отбора. След напускането на Майкъл Карик миналото лято, липсата му в средата на терена се усеща осезаемо и Йол все още не може да намери решение.

След 40-те милиона, които пръсна холандския специалист през последните месеци очевидно не са достатъчно, тъй като до момента Тотнъм има само една победа.

Виляреал почти сигурно ще се съгласи на трансфера, то „шпорите” трябва да се потрудят, за да убедят самия Рикелме да приеме офертата. Източник от Тотнъм заяви пред News of the World: „Всичко завиди от това, дали играчът ще каже „ДА”, тъй като Виляреал са почти готови на сделка.”

Рикелме игра през последните шест месеца за Бока Хуниорс под наем, след като влезе в конфликт с треньора Мануел Пелегрини във Виляреал.