Цяла единайсеторка от футболисти на Тотнъм попадна в разширените състави на отбори-финалисти на Световното първенство в ЮАР и е с огромен шанс да гастролира по африканските терени с различни екипи.

В състава на Англия бяха повикани Майкъл Доусън, Ледли Кинг, Аарън Ленън, Том Хъдълстоун, Питър Крауч и Джърмейн Дефо.

Петима от чужденците в лондонския тим Еурелио Гомес – Бразилия, Уилсън Паласиос – Хондурас, Беноа Асу-Екото и Себастиен Басонг – Камерун, както и преотстъпеният в Галатасарай Джовани Дос Сантос – Мексико, също са с повиквателни за Мондиал 2010.

Бройката на националите от Тотнъм в Южна Африка можеше да нарасне и още повече, ако и други представителни отбори се бяха класирали за световните финали. В състава на „шпорите“ са още хърватите Кранчар, Модрич и Чорлука, руснакът Павлюченко, уелсецът Бейл, исландецът Гудьонсен, преотстъпеният в Селтик ирландец Роби Кийн и преотстъпеният в Съндърленд шотландец Алан Хътън. Всички те също са национали на своите страни.

Тотнъм е един от хитовете на този сезон, след като отборът успя да се вмести в голямата английска четворка и ще участва за пръв път в Шампионската лига, за сметка на отпадналия тази година от квартета Ливърпул.