Тотнъм се прицели в голямата четворка, след като разби с 9:1 Уигън в мач от 13-я кръг на Премиършип на стадион „Уайт Харт Лейн”. Това е най-голяма победа в историята на Тотнъм в Премиършип и най-голяма загуба за Уигън в елита на английския футбол.

Джърмейн Дефоу отбеляза цели пет гола в срещата и по този начин изравни рекорда за най-много вкарани голове в един мач в Премиършип, което преди него са сторили Алън Шиърър и Андрю Коул.

Мачът започна повече от отлично за домакините, които поведоха в 9-та минута, когато Дефоу подаде към Кранчар, а той сложи топката на главата на Крауч, който я прати в мрежата на Крис Къркланд. До края на първото полувреме не падна нов гол, въпреки че „шпорите” създадоха доста опасни положения пред вратата на Уигън.

Истинско голово шоу се развихри през второто полувреме, като в 51-та минута Аарън Ленън записа втората си асистенция в срещата, когато намери Дефоу и той не сбърка за 2:0. Само три минути по-късно Паласиос подаде добре към Дефоу, който се възползва от грешка на Бойс и с клиничен удар прати топката в мрежата на Къркланд за 3:0.

Уигън отбеляза почетното попадение в срещата в 57-та минута, когато Родайега подаде към Шарнер, който овладя топката с ръка, но това остана незабелязно за съдията и австрийският нападател успя да излъже Гомес и да вкара кълбото във вратата му.

Минута по-късно в 58-та Ленън направи третата си асистенция в срещата, като подаде на Дефоу и той отблизо покачи резултата на 4:1. Тотнъм стигна до пети гол в срещата в 65-та минута, когато Крауч подаде към Ленън, а той с прецизен удар от около 18 метра прати топката в долния десен ъгъл на Къркланд.

Джърмейн Дефоу отбеляза своя четвърти гол в мача в 69-та минута, след като бе изведен в добра позиция от Чорлука и английският национал размина по чудесен начин Къркланд за 6:1.

Головата фиеста на „Уайт Харт Лейн” продължи в 87-та минута, когато Ерик Едман сбърка фатално и топката му бе отнета от Дефоу, който се озова сам срещу Къркланд и нямаше проблеми да го преодолее за пети път – 7:1.

В 88-та минута влезлият като резерва Дейвид Бентли изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и прати топката в горния ляв ъгъл на Къркланд, който бе безпомощен и извади кълбото за осми път от мрежата си.

В последните секунди на даденото от съдията триминутно продължение на мача Бентли подаде добре в наказателното поле на Уигън към непокрития Нико Кранчер, който стреля, след което топката срещна напречната греда и се озова в мрежата на Къркланд за крайното 9:1.

След тази победа Тотнъм вече има 25 точки, колкото и Арсенал, но „шпорите” са с по-лоша голова разлика и са на четвърто място. Уигън е на петнадесета позиция с 14 точки и е в опасна близост до зоната на изпадащите.