Ръководството на Тотнъм поиска обяснение от органите на реда в Севиля за инцидентите, възникнали преди двубоя от ¼-финалите на УЕФА.

Час преди мача агитки на домакините и на гостите се срещнали пред стадион „Рамон Санчес Писхуан” и влезли в ожесточен конфликт. Само намесата на полицията успя да потуши по-сериозни инциденти. Минути преди началото на мача 4000 английски привърженици отново се опитали да предизвикат проблеми след влизането си на стадиона.

През първото полувреме пък полицаи нахлуха в сектора с фенове на английския тим, като в резултат на сблъсъците пострадаха шестима запалянковци и двама служители на реда, а други шестима англичани бяха арестувани.

Според ръководството на „шпорите” полицията е действала тиранично. „Според първоначални сведения не е имало бой между запалянковците на двата тима. Затова искаме обяснение от властите, защо са действали по този начин. Феновете на Тотнъм имат безупречна репутация в цяла Европа и по тази причина случилото се в Севиля е без аналог Готови сме да помогнем с всичко на разследването на УЕФА, на Британското посолство и на испанските власти за изясняване на случилото се”, се казва в изявлението на английския клуб.