Димитър Бербатов изигра поредните си силни минути с фланелката на Тотнъм, но въпреки това „шпорите” отново не можаха да победят своя градски съперник Арсенал, въпреки подмладения му състав.

Първият мач от ½-финалия сблъсък в турнира за Карлинг Къп, игран на „Емирейтс стейдиъм” завърши при равенство 1:1 като гостите са тези, които могат да съжаляват за пропуснатата победа.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе дал почивка на своите титуляри и в срещата участие взеха много от младите надежди на „артилеристите”, които обаче успяха да измъкнат равенство от Бербатов и компания.

Капитанът на българския национален отбор започна като титуляр за своя тим и изигра пълни 90 минути. Берба бе в основата на всичко по-опасно пред вратата на пазилия за „топчиите” Лукаш Фабиански. Нападателят отправи и няколко опасно удара към стража, но този път нямаше шанс да отбележи.

Първото полувреме премина под диктовката на Тотнъм и съвсем заслужено те поведоха чрез Джърмейн Джинас в 37-мата минута. В основата на гола бе Димитър Бербатов, който хитро изведе Роби Кийн на изгодна позиция. Ирландецът се измъкна от защитата на Арсенал и подаде на Джърмейн Джинас, който бе оставен сам срещу Фабиански и без проблем откри резултата.

Второто полувреме започна както първото и на няколко пъти „шпорите” бяха близо до удвояване на резултата, което щеше да им даде сериозно предимство преди реванша на „Уайт Харт Лейн”.

Вместо това обаче младежката формация на Арсен Венгер започна да поглежда по-смело към вратата на Радек Черни и на своя страна създаде опасни ситуации. Така се стигна до 79-тата минута, когато Денилсон изведе между двама Тео Уолкът и младият нападател успя да изравни след странен рикушет – Йунг Пьо Лий се опита да избие топката от краката на Уолкът, но от шпагата топката рикушира в тялото на Уолкът и попадна във вратата на Черни.

По този начин Тотнъм пропусна възможността най-сетне да победи срещу своя съперник. Това бе трети мач между двата отбора през сезона като активът на „шпорите” е две загуби и едно равенство.

Все пак, равенството остава добри шансове за Бербо и компания да се класират за финала при победа в реванша, който е на 22 януари на „Уайт Харт Лейн”. Финалът на турнира пък ще се състои на 24 февруари на „Уембли”.

Арсенал: Фабиански, Джъстин Хойт, Джуру (46’ Саня), Сендерос, Траоре, Уолкът (90’ Рандъл), Денилсон, Силва, Диаби, Ван Перси (46’ Едуардо), Бентнер

Тотнъм: Черни, Шимбонда, Доусън, Кинг, Лий, Ленън, Джинас, О’Хара, Малбранк (77’ Боатенг), Бербатов, Кийн (83’ Дефоу)

Зрители: 53,136

Съдия: Майк Дийн