За първи път от началото на сезона Тотнъм излезе от зоната на изпадащите. Това стана факт, след като в мач от 14-тия кръг „шпорите” победиха Блекбърн с минималното 1:0 на своя „Уайт Харт Лейн”.

Със спечелените три точки „шпорите” излязоха на 14-то място с 15 точки, докато Блекбърн се закотви на незавидната 19-та позиция с 13.

Единственото попадение в срещата отбеляза заместникът на Димитър Бербатов Роман Павлюченко още в 9-тата минута. Аарън Ленън изпревари Мартин Олсон и напредна отдясно, след което подаде към руснака, който без проблеми реализира за 1:0.

Дейвид Бентли и Ленън бяха близо до втори гол, но задачата на „шпорите” бе улеснена в 39-тата минута, когато Мартин Олсон получи втори жълт картон за нарушение срещу Ленън и остави съотборниците си с човек по-малко.

Въпреки численият пасив Роке Санта Крус можеше да направи 1:1 в началото на втората част, но оставен непокрит от близо стреля над горната греда на Гомес.

До края на мача „шпорите” запазиха вратата си суха и по този начин спечелиха нови три точки под ръководството на новия си мениджър Хари Реднап.