Ясен е новият капитан на Тотнъм. Това е защитникът с голям стаж при "шпорите" Юнес Кабул. Новината беше обявена лично от мениджъра на лондончани Маурисио Почетино. 

Французинът заменя Майкъл Доусън. Централният защитник премина в Хъл Сити през лятото и лентата остана свободна, но не за дълго. Кабул е сред най-постоянните играчи на Тотнъм и Почетино е решил, че заслужава тази чест. 

Конкуренция на защитника за капитанството правеха вратарят Юго Лорис и нападателят Емануел Адебайор. И двамата обаче са обявени за негови заместници и ще се избира между някого от тях при евентуално отсъствие на Кабул. 

"Юнес има всички качества да е лидер на този отбор и ми ги е показвал неведнъж. Той е с характер на победител, а и има уважението на всички играчи в отбора. Кабул е страхотен играч", сподели Почетино. 

Самият играч също изрази задоволството си от тази оказана му чест и сподели, че е готов да поведе отбора към добро представяне през тази кампания. 

"Това е голямо постижение за мен лично. За да следваш стъпките на такива велики фигури, които са носили лентата на Тотнъм, значи трябва да качества и се радвам, че съм убедил мениджъра, че ги притежавам", сподели Кабул.