Престоят на Никола Анелка в китайския Шанхай Шенхуа може да се окаже по-кратък от очакваното, след като Тотнъм и Уест Хем ще направят всичко възможно, за да върнат нападателя обратно в Англия.

Бившият френски национал премина в настоящия си тим през януари, като подписа договор за 200 хил. паунда седмична заплата. За малко повече от 5 месеца в азиатската страна обаче Анелка преживя няколко не толкова радостни моменти. Първо неговият сънародник Жан Тигана бе уволнен като треньор на тима само след няколко мача, а бившият нападател на Челси бързо стана играещ треньор. През миналия месец обаще Шанхай Шенхуа назначи Серхио Батиста за наставник без знанието на Анелка.

„Не съм сигурен, че мога да приема това“, каза тогава ветеранът. „Клубът поне трябваше да ме информира, докато аз бях в ролята на мениджър... Смятам, че тук не ми вярват.“

Макар че вариантът бившият съотборник на Анелка Дидие Дрогба да премине в китайския тим все още е отворен, Тотнъм вече се заел сериозно с мисията да върне френския голаджия във Висшата лига. Вероятността това да се случи се увеличи значително, след като преговорите с Емануел Адебайор в момента се намират в застой.

„Шпорите“ обаче ще се конкурират с новия член на елита Уест Хем, чийто основен коз е мениджърът Сам Алърдайс. Именно под неговото ръководство в Болтън Анелка възроди кариерата си и си осигури трансфер в Челси.