От Тотнъм и Манчестър Юнайтед призоваха Футболната асоциация в Англия да разреши на тимовете от Висшата лига да разполагат с повече резерви на скамейката по време на мач.

Наставникът на „червените дяволисър Алекс Фъргюсън и колегата му от „Уайт Харт ЛейнХуанде Рамос искат вместо сегашното ограничение от 5-ма футболисти, броят на резервите в една среща да нарасне на седем.

„Всеки клуб разполага със състав по-голям от 16 души. Не включих Дарън Флетчър в групата за мача с Арсенал, а това бе като ритник в зъбите за него, и за мен не бе лесно да му го съобщя”, добави наставникът на английските шампиони.

Свен Йоран Ериксон от Манчестър Сити също подкрепи идеята за увеличаването на броя на резервите.

От ръководния орган във Висшата лига заявиха, че са готови да разгледат евентуалната промяна в правилата относно резервните състезатели. Оттам също така казаха, че темата едва ли ще получи развитие преди края на настоящия сезон.

„Ако клубовете искат да вдигнем броя, ние ще седнем и ще обсъдим темата. Преди не бяхме съгласни с тази идея, тъй като считахме, че тя ще бъде в подкрепа само на по-големите отбори, които съответно разполагат и с по-големи състави”, каза говорител на Футболната асоциация на Острова.

„Ако решим да одобрим предложението, това може да се случи най-рано на лятната конференция, следователно решението ще може да влезе в сила от сезон 2008/2009”, добави още представителят от ръководния орган на Висшата лига.

За да бъде прието дадено предложение, е нужно 14 от 20-те отбора Премиършип да дадат своето съгласие.

В срещите от Шампионската лига, както и международните мачове, наставниците имат на разположение седем резервни състезатели.