През януарския трансферен прозорец Тотнъм най-вероятно ще се раздели с бразилския си вратар Еурелио Гомес, призна мениджърът на Тотнъм Хари Реднап.

Кариерата на Гомес на "Уайт Харт Лейн" съвсем не върви гладко и още в края на миналия сезон се заговори за връщането му в ПСВ Айндховен, откъдето дойде при "шпорите" през 2008 г. 30-годишният южноамериканец не стартира в титулярния състав и този сезон, като единствено се появи на терена в мача с Хартс в Единбург от Лига Европа.

В двубоите от шампионата Реднап пуска Брад Фридъл, а в последните две срещи Гомес дори не беше и на резервната скамейка.

"Той е недоволен и иска да си тръгне през януари. Уверен съм, че ако му се предостави шанс да играе на друго място, той ще се възползва от него", заяви Реднап пред "Sky Sports".

"Не става въпрос за това, че аз съм го замразил и направил трети избор. Решихме, че ще бъде по-добре, ако на скамейката бъде Карло Кудичини. Гомес тренира много упорито, но Брад е фантастичен вратар и ако има някой, когото да не виня за крупните загуби от Манчетър Юнайтед и Манчестър Сити - това е той", допълни Реднап.