Нападателят на Ливърпул - Фернандо Торес защити ротационната политика на мениджъра на отбора Рафаел Бенитес. Испанският специалист бе многократно критикуван заради слабите резултати на "червените".

Последният шанс на Ливърпул за трофей през този сезон е Шампионската лига. На осминафиналите в турнира 5-кратните шампиони на Европа срещат италианския Интер.

„Имаме мениджър с философия, която бе известна на всички преди той да дойде на работа в Ливърпул. Още повече, че методите му веднъж дадоха резултат. Не може да хвърляме вината за слабите резултати върху ротацията на Бенитес. Слабата игра е проблем на футболистите”, заяви Торес.

“С подобна ротация Ливърпул спечели Шампионската лига и купата на Англия. Нормално е да бъде дадена почивка на всеки един футболист. Ако всички приемат това, атмосферата в отбора няма да пострада. Сега сме поставени в много неприятна ситуация, тъй като изгубихме много точки. Не сме печелили мач в първенството през януари. Можем да намерим хиляди извинения, но в същото време имахме шанс да си свършим работата по-добре”, добави Торес пред вестник Таймс.