Нападателят на Ливърпул Фернадо Торес продължава да вярва, че Висшата лига на Англия е най-силното първенство в света, въпреки колосалните суми за трансфери в испанската Примера дивисион.

Според юношата на Атлетико Мадрид, в родината му има все още какво да учат от колегите си на Острова.

„Английският футбол се радва на изключителен интерес в целия свят, не само заради футболистите, а и заради своята история, страст и фенове”, коментира Торес пред официалния сайт на Ливърпул.

„Останалите първенства могат да научат много, дори Примера дивисион. Реал привлече Кака и Роналдо, Барселона имат Шави и Лионел Меси, но Висшата лига е по-напред”, каза още нападателят.

Испанският национал се надява, че тази година ще запише името си в историята на Висшата лига, печелейки титлата с фланелката на Ливърпул.

„Да спечеля първенството тук би било равносилно на европейската титла с Испания миналата година. Всеки играч иска да бъде запомнен с това какво е спечелил и какво е дал на своя клуб. Дори след като се откажеш искаш да имаш медали и трофеи. Може да имаш прекрасна кола и къща, но не е същото”, завърши Торес.