Бившият нападател на Ливърпул Фернандо Торес се изказа остро по адрес на сегашните собственици на клуба, като ги обвини за негативното настроение срещу себе си, което са прокарали сред феновете.

Испанецът игра три години и половина на „Анфийлд“, където вкара 81 гола в 142 мача и бе със статут на любимец сред привържениците. Всичко обаче се промени, след като Торес настоя за трансфер в Челси. Той в крайна сметка се случи през януари 2011 година срещу 50 милиона паунда, а феновете така и не му простиха този ход.

„Дамиен Комоли (тогавашният спортен директор – б.р.) ми каза, че новите собственици (Фенуей Спортс Груп – б.р.) имат идея как да изразходват тази инвестиция“, разказа Торес пред вестник „Ливърпул Екоу“. „Те искаха да доведат млади играчи и да изградят нещо ново. Аз си мислех: за това ще е нужно време, за да се получи. Може да трябват 2, 3, 4, 7 или дори 10 години. Аз не разполагах с такова време. Вече бях на 27 години и не можех да чакам. Искам да печеля. Ето ни сега тук 5 години по-късно и те все още се опитват да градят – а се намират на същото място в класирането, когато си тръгнах.“

„Клубът промени мнението на всички за мен. Бях представен така все едно съм предател. В разговорите ни не останах със същото впечатление. Ливърпул не можеше да признае, че те правят нещо грешно с целия отбор. Просто трябваше да си намерят виновник“, добави Торес.