Звездата на Ливърпул Фернандо Торес заяви снощи, че ако американските собственици Том Хикс и Джордж Жилет уволнят Рафаел Бенитес от треньорското място, голяма част от звездите на тима също ще си отидат.

Лятното попълнение на „червените”, което струва на отбора 21,5 милиона лири, вкара второто попадение във вратата на Болтън при вчерашната разгромна победа с 4:0.

„Ясно е, че ако Рафа бъде уволнен, много от футболистите ще обмислят сериозно бъдещето си на „Анфийлд” – той изгради отбор от състезатели, които му дължат изключително много. Феновете също ясно и категорично дадоха своята оценка на ситуацията”, каза Торес.

С вчерашните четири попадения Ливърпул има в актива си 21 гола в последните си пет мача, с което се изкачиха и на третото място във Висшата лига, с мач по-малко от втория Челси.

Въпреки отличното представяне на Торес, Бенитес заяви, че неговият отбор не разчита само един футболист.

„Да, прекрасно е да разполагаш с играч, който може да вкара 20 гола на сезон, но така е по-лесно за противниковите бранители да го опазят, ако е единственият в нашата атака. Трябват ни още хора, които да отбележат още 15 попадения, както и състезатели, които са способни да реализират важни голове – ние разполагаме именно с такива”, каза от своя страна испанският специалист.