Фернандо Торес ще постави мечтата си за участие на Световното първенство под въпрос, за да помогне на клубния си Ливърпул.

Испанският нападател е готов да отложи операцията си, за да продължи да играе за клуба от „Анфийлд”.

Мениджърът на тима Рафа Бенитес разкри, че Торес все още не е напълно възстановен от травмата, която го мъчи от началото на сезона и заради която той пропусна почти всички мачове на отбора през ноември.

Босът на Ливърпул обясни, че голаджията се нуждае от непрекъснато лечение, за да може да се възстанови напълно от проблема си. Една операция обаче може да разреши проблеми в по-кратък срок и Торес да е напълно готов за шампионата в ЮАР.

Самият той обаче е решил да рискува, като бъде контузен през юни, за да може сега да помогне на Ливърпул в тежката ситуацията в Премиършип.

„Знаем, че е трудно за Фернандо и трябва да се отнасяме по различен начин с него. Ако той е добре, можем да му дадем време, ако чувства нещо, ще трябва да му дадем почивка”, обясни Бенитес.

„Трябва да се справим с неговата контузия. Той може да изкара цялата Коледна програма, но ще видим, дали може да започне. Не знаеш, дали мачът ще е лесен или труден, затова трябва да продължим неговото лечение и да видим, как ще реагира на него”, допълни Бенитес.