Собственикът на Ливърпул Том Хикс изрази надежда, че клубът ще бъде продаден до края на календарната година. Американецът говори по повод последните критики от бившия собственик на „червените” Дейвид Муурс, от който купи клубът през 2007 година.

Според Хикс, клубът се намира в далеч по-добра позиция в сравнение от преди няколко години, когато той и партньорът му Джордж Джилет придобиха пълната власт на „Анфийлд”, въпреки че оттогава двамата натрупаха дългове на стойност 350 млн. паунда и не успяха да изпълнят нито едно от обещанията си.

През изминалия месец Хикс и Джиле официално обявиха, че са готови да се разделят с акциите си, ако някой предложи сума между 600 и 800 млн. паунда.

„Ще продадем клуба, но трябва да го направим на правилната групировка, на правилната цена, в точното време и по правилния начин”, коментира Хикс.

„Ще го направим внимателно и ще се опитаме да намерим правилния човек за Ливърпул. Надяваме се, че всичко ще бъде уредено до края на календарната година, но в никакъв случай не трябва да очакваме това да се случи преди началото на следващия сезон”, предупреди американецът.

„Мисля, че цена от 600 – 800 млн. паунда е реална цифра, но пазарът си е пазар. Търсим човек, който може да инвестира в клуба, който може да построи новия стадион и може да направи Ливърпул най-добрия клуб в света.”

„Стадионът в Стенли парк е изцяло проектиран и смяната на собствеността ще помогне той да бъде изграден”, каза още Том Хикс.